“I was looking for a place where I could feel inspired, able to relax, to enjoy and share with others for the next 20 years.”

Simon, Owner, Brückenhaus

Simon had been particularly impressed by how we were transforming the home of his close friends, and now he knew it was time to tackle his own dysfunctional home. He’d been living in the house for many years, but it had never felt properly ‘his’. It was definitely time to do something about it.

Peckham, London rear house extension featuring a large corner window and crafted from brick and cedar wood at night
Peckham, London rear house extension featuring a large corner window and crafted from brick and cedar wood at night

The problems were many: the doors were too low for him to walk through, the kitchen was dark and cold, and there was no connection to his carefully tended garden.

But this wasn’t only about solving obvious problems. It was also about giving Simon a home that truly reflected his two very particular passions – functionalist architecture and expressionist art (this is where the name of the project, Brückenhaus, comes from).

This needed to be a transformational design that would kick start the next phase of his life.

Interior of Peckham home in London, featuring large window seat, cupboard wall and open dining area
Peckham, London rear house extension featuring a large corner window and crafted from brick and cedar wood materials

Turning to Simon’s other great interest – functionalist architecture – we wanted this to be reflected in the extension. We used black bricks stacked one on top of the other to create strong vertical lines and softened this effect with the warm timber windows and timber screen.

There was one more important idea we knew would mean a lot to Simon. We moved the sauna, which was until now uninspiringly tucked away in a shed in the garden, onto the roof terrace with its wonderful views.

Peckham home sauna offering garden views, featuring a blend of brick and cedar timber

“…it’s amazing to be able to relax under your own personal patch of sky. And it’s not every day you get to shower outdoors in Peckham. Though, as it turns out, it is.”

Simon, Owner, Brückenhaus
Colourful interior to traditional home in Peckham
Yellow kitchen in peckham house, London with big corner window with views into the garden

Entering the house is just like stepping into a bold and sensory expressionist painting, with strong colours and unexpected moments. But at the same time, it gives Simon the sense of calm he’s looking for.

This is now a home that works for him in so many ways – when it’s just him relaxing alone but equally when he invites friends and colleagues round to sample his travel-inspired cooking.

Spacious corner window in a Peckham, London home, providing garden views from the kitchen

“Ultimately, the house felt like the creation of a genuine partnership, resulting in a home that was unique to me.”

Simon, Owner, Brückenhaus
Renovated traditional London brick house in Peckham with green timber windows
Door to Traditional house in Peckham, coloured green and numbered 35
Neatly designed cupboard doors open into a colourful pantry and storage space in Peckham
The interior design of a Peckham home features a vibrant mix of colors, including yellow, green, white, and brown
Light from roof light shining on green walls of Peckham home
Modern bathroom featuring cement wash walls and a full-width mirror
The interior design of a Peckham home features a vibrant mix of colors, including yellow, green, white, and brown
Handcrafted architectural model showcasing the award-winning Peckham home, displaying exterior and interior facades with colours and materials

Press

Read the project feature in the Sunday Times

Architectural diagram drawing of award winning Peckham home