Yoga pavilion in Richmond featuring a large full-height window and dark timber cladding, providing views of the garden
Architectural diagram of the yoga pavilion in Richmond

This small pavilion offers the owners a space to get away for some calm exercise, yet it is conveniently located at the back of a private garden. A large window opening and mirrors are placed to open views that do not meet the main house, giving the inside a feel of remoteness.

The pavilion is clad in black stained timber to showcase the plants surrounding it, evoking images of Japanese gardens with charred timber screens. The inside is paneled in ash-veneered oiled plywood and carefully placed full-height mirrors. A bespoke storage wall runs along the back of the room.

In the summer season the two tall doors either side of the space offer additional daylight and natural ventilation.

The ceiling structure is left exposed and due to the complex geometry of the pavilion joists have been paced in a triangular pattern across the roof.

New yoga pavilion with a wooden interior showcasing exposed timber beams, clever storage solutions, a large mirror, and abundant natural light
Side door
New yoga pavilion with a wooden interior showcasing exposed timber beams, clever storage solutions, a large mirror, and abundant natural light
Storage with integrated lighting
New yoga pavilion with a wooden interior showcasing exposed timber beams, clever storage solutions, a large mirror, and abundant natural light
View out
Yoga pavilion in Richmond featuring a large full-height window and dark timber cladding, providing views of the garden
Feature window