Cedar garden pavilion gym with outdoor seating and planting in Dulwich
Architectural diagram of a dulwich house with extensions. Before and after home

This project remodeled and refurbished a 1930’s style house in Dulwich Village. Significant extensions were added at ground and first floors to create additional living space while presenting the house as a coherent whole – the brief was to create a home that ‘looked like it has always been like this’.

The mature garden offered the opportunity to create outdoor spaces, extending the living space beyond the house itself. The addition of a garden gym and sunken terrace completes the arrangement around the existing fruit trees.

The house was insulated to achieve a performance very near to a new home. Triple glazed sliding doors were fitted to make the open plan area as energy efficient as possible and increase comfort at the same time.

The envelope and heating system was optimised to work with a single air source heat pump which is discreetly placed on the side of the building.

Cedar garden pavilion gym with outdoor seating and planting in Dulwich
Brick rear extension with large windows of a Dulwich home, overlooking the garden pavilion and planting
Brick rear extension with large windows of a Dulwich home, overlooking the garden pavilion and planting
Brick rear extension with large windows of a Dulwich home, overlooking the garden pavilion and planting
Spacious open-plan rear extension featuring full-height windows overlooking the garden pavilion, a kitchen with island, and roof lights
A bookshelf wall with a fluffy cat walkway, complemented by a stained glass front door and a light colour palette
User New hard wood winding staircase in dulwich house, natural light
User New hard wood winding staircase in dulwich house, natural light
Dulwich house with an open ceiling, creating a light and airy white space
Loft attic space in a Dulwich home featuring exposed timber beams, open layout, and roof lights
Green boot room in a Dulwich house, featuring plenty of storage and a large window